Alles bestaat uit trillingen

Alles wat wij zien en waarnemen bestaat uit atomen en moleculen. Deze hebben allemaal een bepaalde trillingsfrequentie. Afhankelijk van deze trillingsfrequentie kunnen wij het waarnemen. Zoals bijvoorbeeld de houten tafel in onze woonkamer of niet waarnemen zoals bijvoorbeeld de lucht om ons heen. Zo bestaan ook wij uit een trillingspatroon: ook iedere gedachte, emotie of gemoedstoestand heeft een eigen trillingspatroon.

Wat veel mensen niet weten is dat je bewust naar hoge trillingen kunt zoeken. Wetend dat hogere trillingen lagere aanpassen en dat de trillingen in je lichaam zich dus ook aan zullen passen naar de hogere trillingen waarmee je in aanraking komt. Binaural beats kunnen je daarbij helpen.

Binaural beats

In essentie is een binaural beat een geluidsfragment dat één toon in één oor plaatst. En vervolgens een toon met een klein verschil in hertz in het andere oor plaatst. Dit verschil in Hertz is waar je eigen trilling naar wordt aangepast.

Binaurale beats dragen effectief bij het synchroniseren van je hersengolven om elk specifiek hersengolfpatroon te verbeteren. Ze veranderen de trilling in je hersenen en het brengt je in een andere mentale staat. Verschillende instituten hebben onderzocht welke trilling bij een bepaalde emotie hoort. Op internet/Spotify vind je tal van video’s/nummers die je kunt gebruiken om je trilling te verhogen naar een specifieke staat.

Delta, Thèta, Alfa, Bèta en Gamma hersengolven

Hersengolven kunnen op vijf verschillende frequenties trillen:

  • Delta – 0 – 4 hertz – diepe slaap, helend
  • Thèta – 4 – 8 hertz – meditatie, diepe ontspanning, creativiteit, trance
  • Alfa – 8 – 14 hertz – stress verlagend, beter leren
  • Bèta – 14 – 30 hertz – focus, energie, helder
  • Gamma – 30 – 100 hertz – zeer waakzaam, hoog bewustzijn, geheugen

Als je bijvoorbeeld binaural beats van 14 – 30 hertz luistert (bèta) dan zal dat zorgen voor een gevoel van focus en energie.
Vaak staat het aantal hertz aangegeven bij een video of nummer, zodat je een juiste frequentie kunt kiezen.

Kort gezegd: binaural beats zorgen ervoor dat je hersenen in een bepaalde trillingsfrequentie terecht komen. Het voordeel van binaural beats is dat je ze overal kunt luisteren, maar het effect is het grootst als je hier echt even voor gaat zitten of liggen (ik heb ze vaak op als ik aan het werk ben > tekstschrijven = focus).

Voor het beluisteren van binaural beats, gebruik je een koptelefoon. Je kunt verschillende video’s vinden op YouTube (zoek op Binaural Beats) of nummers op Spotify (zoek maar eens op Hemi – Sync = synchroniseren van de hemisferen).

Dit is de muziek waar ik er graag naar luister op Spotify, maar er zijn uiteraard genoeg andere opties!